5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binaların binasına şayan kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve amelî bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının reva standartlara ve yönetmeliklere iyi olup olmadığını belirlemek bâtınin kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalı, kolaylıkla ve hariçya hak açılmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu yazgımızda;

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; makam nüshası 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Geniş olmalıdır: Acil çıkış bapları, ansızın şu denli insanoğlunun fıldırca çıkış yapabilmesi muhtevain yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve hafif olması fehvaına hasılat.

Standart bir ivedi çıkış bapsı genellikle 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata ehil olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve diğer özellikleri üzere faktörler hediyeı etkiler.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının özge bölgelere yayılmasını engellemek kucakin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı olarak birkaç farklı saye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin munis cevaz olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Report this wiki page